Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Doorgaan tot de laatste aardbei’

"Ik ben nu in twee velden aan het plukken", vertelde David van Sprundel in Etten-Leur vorige week donderdag.

Laatst geüpdatet:

“Ik ben nu in twee velden aan het plukken”, vertelde David van Sprundel in Etten-Leur vorige week donderdag.

“Na het weekend (week 35 – week 36) valt er een perceel af. Normaal zou ik dat nu al hebben gedaan, maar met de huidige prijzen gaan we door tot de laatste aardbei. We zitten nu rond de 5 euro per kilo.” Redenen voor deze ontwikkeling zijn er genoeg. Door de warme nachten van enkele weken terug is iedereen goed bij met plukken, constateert Van Sprundel. Daarnaast neemt het aantal velden dat nog geoogst moet worden, steeds verder af, en gaat de doorkleuring steeds langzamer. “Dat geldt ook voor de stellingen. Bovendien zijn er nog net geen glasaardbeien beschikbaar, en misschien zijn niet alle vollegrondspercelen even goed bijgehouden met gewasbescherming, en er is uitval van percelen die door de neerslag te nat zijn geworden.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers