Doorgaan naar artikel

Door hitte getroffen Tommies onverkoopbaar

Met 60 ton snoeptomaatjes zijn kwaliteitsproblemen als gevolg van de hitte, deze zijn niet verkoopbaar onder het Tommies merk. - Foto: Greenco

Met 60 ton snoeptomaatjes zijn kwaliteitsproblemen als gevolg van de hitte, deze zijn niet verkoopbaar onder het Tommies merk. - Foto: Greenco

Greenco geeft 60 ton snoeptomaatjes weg die door de hitte niet de juiste kwaliteit hebben. De weggeefactie op vrijdagmiddag 3 augustus en zaterdag 4 augustus is op Marktplaats aangekondigd.

De 6 miljoen tomaatjes komen uit de kas in Middenmeer. Daar heeft een teeltwisseling door het hete weer en de felle zon niet helemaal goed uitgepakt, wat te veel vruchten met ‘rimpeltjes en deukjes’ opleverde. Dat was nu al zichtbaar bij 5% van de tomaatjes, maar het kwaliteitsverlies zal voor de hele partij betekenen dat ze niet het reguliere verkoopkanaal voor Tommies in kunnen.

Deel al naar Voedselbank

“Een deel hebben we nog wel weggezet bij onze vaste adressen voor tomaatjes die niet aan de kwaliteitsstandaard voldoen, zoals de Voedselbank en verwerking in verse tomatensoep”, zegt Yvonne Vanlier van Greenco. Maar de partij was te groot om zo snel op die manier kwijt te raken.

“De keuze was weggooien of weggeven. We krijgen veel positieve reacties op onze keuze om ze niet weg te gooien.”

Weggeef op alle drie locaties

De tomaatjes worden vandaag van 13 tot 17 uur weggegeven in Honselersdijk en Middenmeer en morgen van 9 tot 15 uur op alle drie de teeltlocaties, dus ook in Someren. “Je hoeft je bij kleine hoeveelheden (tot 100 kilo) niet aan te melden of een aantal kilo’s te reserveren”, schrijft Greenco op Marktplaats. Maar: “Wil je meer dan 100 kilo snacktomaatjes? Stuur dan een bericht.”

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin