Doorgaan naar artikel

DOOR haalt banden aan met Australië

Vice-premier Barnaby Joyce bezocht DOOR voor informatie over de Nederlandse coöperatiestructuur.

Vice-premier Barnaby Joyce bezocht DOOR voor informatie over de Nederlandse coöperatiestructuur.

Jan Opschoor, directeur van producentenorganisatie DOOR, heeft de Australische vice-premier Barnaby Joyce voorgelicht over Nederlandse coöperaties.

Vice-premier Joyce, die tevens minister van landbouw is, werd maandag ontvangen bij Prominent en liet zich informeren over de structuur en samenwerking van Nederlandse coöperaties. DOOR heeft via het teeltbedrijf Greenco contacten in Australië, waar een teler onder licentie snoeptomaatjes teelt. DOOR stelt vooralsnog geen verdere plannen in Australië te hebben. Minister Joyce koos voor een bezoek aan DOOR, vanwege zijn interesse in Nederlandse coöperaties en in brandstrategie van DOOR, zo laat DOOR weten in een persbericht.

Tegenbezoek

Het bezoek was een follow-up van een groot event ‘Farm to Fork’ in Sydney dat Rabobank, de belangrijkste Australische Food & Agri bank, eind vorig jaar tijdens het staatsbezoek van het koningspaar had georganiseerd.

Opschoor van praatte Joyce bij over de coöperatie en het merkenbeleid, plus de contacten met telers. DOOR investeert in de ontwikkeling van haar merken en fungeert als platform voor samenwerking en kennisdeling, maar wordt vooral gedragen door vooruitstrevende en ondernemende telers, die bereidt zijn te investeren in innovatie en marketing, stelt Opschoor. “Dat is de kracht van onze organisatie.”

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin