DOOR groeit 12% en breidt directieteam uit

23-01-2020 | Laatste update op 01-08 | |
Impressie van nieuwbouwplannen Coöperatie DOOR. - Foto: DOOR.
Impressie van nieuwbouwplannen Coöperatie DOOR. - Foto: DOOR.

De omzet van coöperatie DOOR steeg in 2019 met 12%, mede door een areaalgroei van ruim 5% en meer belichting.

Het boekjaar 2019 van DOOR werd met € 446 miljoen omzet afgesloten. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van 2018, zo maakt DOOR bekend.

Deze omzetgroei is onder andere gerealiseerd door een toename in areaal en intensivering van de teelt door stijging van het belichte areaal, aldus commercieel directeur Perry Dekkers.

In 2019 startte DOOR ook samenwerking met een Marokkaanse producent van snacktomaten, wat tot een omzetgroei leidde. Dekkers wijst ook op het gemiddeld redelijke prijsniveau in 2019, wat de omzet verder deed stijgen.

Lees verder onder de foto.

De directie van DOOR, met van links naar rechts: Stefan van Vliet, Erik de Jong, Perry Dekkers en Jan Opschoor. - Photostudio Gerard-Jan Vlekke

De directie van DOOR, met van links naar rechts: Stefan van Vliet, Erik de Jong, Perry Dekkers en Jan Opschoor. – Photostudio Gerard-Jan Vlekke

Uitbreiding directie

Per 1 januari 2020 is het directieteam van DOOR uitgebreid en bestaat nu uit vier leden. Naast algemeen directeur Jan Opschoor en commercieel directeur Perry Dekkers, is het team uitgebreid met operationeel directeur Erik de Jong en financieel directeur Stefan van Vliet. Zowel Erik de Jong als Stefan van Vliet hebben deze functie al langer bij Prominent.

De Jong wordt verantwoordelijk voor alle sorteer- en verpakkingsactiviteiten binnen DOOR. Van Vliet is als financieel directeur verantwoordelijk voor de financiën, omvorming naar een coöperatie op aandelen en GMO. Dekkers geeft vorm aan het verkoop- en marketingbeleid van het gehele assortiment vruchtgroenten. Opschoor is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de productgroepen en de groei van het areaal.

Groeistrategie

DOOR heeft een groeistrategie om ‘de positie te verstevigen in de top 3 van producentenorganisaties in vruchtgroenten in Europa’. Het directieteam werkt daarvoor aan de inrichting van de nieuwe organisatie in aanloop naar de nieuwbouwlocatie langs de A20.

Ook is een areaalgroei van 600 naar 800 hectare voorzien en andere zaken om de marktpositie te versterken.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer