Doorgaan naar artikel

DOOR en Harvest House accepteren afwijzing GMO

De coöperaties DOOR en Harvest House gaan niet in bezwaar tegen de recente afwijzing van een GMO-erkenning voor 2014 door destijds het Productschap Tuinbouw (PT).

De partijen willen dit jaar gebruiken om de organisatie verder op te bouwen en mogelijk in 2015 aan te haken als GMO-erkende afzetorganisatie. Eerst moeten de leden zich daarover uitspreken dit voorjaar, laat DOOR-directeur Jan Opschoor weten. “Onze organisatie past goed in de GMO-structuur, we zullen dus als GMO-waardige organisatie te werk gaan dit seizoen.”

Ook Harvest House heeft – los van DOOR – daartoe besloten. “Als onze telers besluiten om voor 2015 toch weer GMO aan te vragen, willen we in overleg met het ministerie van EZ om te kijken wat daarvoor precies nodig is”, stelt een woordvoerder. Bij beide organisaties blijven telers dus op afstand van de werkelijke afzet van groente, zoals geëist in GMO-regelgeving.

Beide partijen hebben vooraf door externe bureaus met GMO-kennis de afzet en organsiatie laten doorlichten.” Dat het niet gelukt is een erkenning te verkrijgen, is dan ook een teleurstelling”, stelt de woordvoerder van Harvest House.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin