Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Dit verlies moeten we nemen’

In editie 15 van Groenten&Fruit liet Luc Linders uit Beringe in een artikel weten dat hij dubde over zijn natuurrabarber. Toen was die net afgemaaid en het onkruid bestreden.

In editie 15 van Groenten&Fruit liet Luc Linders uit Beringe in een artikel weten dat hij dubde over zijn natuurrabarber. Toen was die net afgemaaid en het onkruid bestreden.

Eind augustus blikt hij terug: “De afgelopen vier weken hebben we geoogst, maar eerlijk gezegd was het geen succes. De kwaliteit was matig en de prijs te laag met gemiddeld 40 tot 45 cent per kilo. Bovendien hebben we veel moeten beregenen om het gewas met temperaturen van 30 tot 35 graden Celsius aan de groei te houden en het onkruid bleef een probleem. Al met al is dit dus een matig seizoen geweest voor onze natuurrabarber en moeten we dit verlies dit jaar nemen. Vorig jaar zaten we een euro per kilo hoger. Ik heb er geen verklaring voor. Het ligt zeker niet aan een grotere aanvoer.” Gezien de ervaringen van dit jaar heeft Linders zijn keuze gemaakt. “Het probleemperceel opruimen en op kleinere schaal doorgaan.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers