Doorgaan naar artikel

Directeur gaat The Greenery Growers doorontwikkelen

The Greenery Growers premium

Een van de vestigingen van The Greenery in Barendrecht. - Foto: Roel Dijkstra

Strategiedirecteur van The Greenery David Markowski gaat The Greenery Growers leiden en klaarmaken voor de strategie met onder meer Europese SIG&F-gelden (voorheen GMO).

Markowski (36) wordt zowel verantwoordelijk voor strategie van het totale concern als voor de leiding bij The Greenery Growers. Dat is de kernorganisatie van The Greenery met directe afzetverantwoordelijkheid naar telers. Zijn taak is maximale opbrengst te genereren voor hen.

The Greenery omschrijft Markowski als verandermanager, maar ook als uitvoerend leidinggevende. The Greenery Growers ontstond twee jaar geleden na een bedrijfshervorming.

Opnieuw grote wijzigingen?

Is dit een signaal voor opnieuw grote wijzigingen? Een woordvoerder stelt dat elke afzetorganisatie bezig is ‘groepen telers in lijn te brengen met toekomstige eisen’. “Ja, The Greenery Growers moet veranderen, maar dat is niets nieuws. Als je de huidige tijd vergelijkt, ben je continu in verandering. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Markowski is bij het strategisch plan voor 2025 betrokken geweest. Met wat er in de toekomst op ons af komt, is het logisch dat Markowski met zijn profiel de geschikte persoon is.”

David Markowski. - Foto: The Greenery
David Markowski. - Foto: The Greenery

Hij voert dus niet per se een nieuwe transformatie door, maar moet de organisatie wel klaarstomen om bijvoorbeeld te voldoen aan eisen voor het Europese subsidiestelsel Sectorale interventie Groenten & Fruit (SIG&F).

Mouwen opstropen

The Greenery nam vorig jaar de meerjarenstrategie Focus 2025 aan. De afzetorganisatie heeft een meerjarencyclus van steeds 3 jaar. Markowski blijft nog wel programmamanager voor het strategiestuk, meer mensen hebben daar deelverantwoordelijkheden, zo laat de woordvoerder weten. Markowski is al drie jaar lid van de directie van The Greenery. Algemeen directeur Steven Martina stelt dat Markowski de organisatie goed kent door zijn rol binnen de eerder transformatie. “Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de rol van The Greenery als dé partner voor groente en fruit verder in de markt kan verstevigen voor onze leden. Ik heb hem leren kennen als iemand die vanuit een duidelijke visie de mouwen opstroopt en zorgt dat zaken worden gerealiseerd.”

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin