Doorgaan naar artikel

‘Dieven hebben het op onze eps-klapkisten gemunt’

Foto: ANP premium

Foto: ANP

We werden in minder dan een maand tijd tweemaal verrast door een dievenbende.

Wat heerlijk toch, die eindejaarsperiode waarin iedereen het plots beter met elkaar kan vinden en waarin we naast de noeste arbeid bezig zijn met het versieren van ons huis, het aanslepen van eten, kaartjes sturen en kerstcadeaus kopen.

Dat laatste vind ik leuk. We zijn nogal gul van aard, en het is fijn om een ander blij te maken met een of andere verrassing. Noem me ouderwets, maar ik wil nog wel zélf bepalen wat ik cadeau geef.

Een verlanglijstje binnen brengen kan nog net. Maar zelfbediening, lees diefstal, vind ik toch weer een stuk vervelender. We werden in minder dan een maand tijd tweemaal verrast door een dievenbende, die ons bedrijf verkeerdelijk beschouwde als magazijn van de kerstman. Missen is menselijk denk ik nog, maar na het bekijken van de camerabeelden zonk de kerstsfeer mij in de schoenen.

‘Je zal maar eens een teeltalarm hebben ’s nachts en nietsvermoedend je eigen bedrijf binnenlopen’

Een hele bende kerels was een paar uur rustig in de weer, terwijl een bewapende kompaan op wacht stond. Je zal maar eens een teeltalarm hebben ’s nachts en nietsvermoedend je eigen bedrijf binnenlopen. Ze maakten die nacht voor een groot bedrag aan eps-klapkisten buit. Toen het gezelschap een week later opnieuw een lucratieve lading mee nam, werd het kerstdeuntje voorgoed uit mijn hoofd verdreven door de tune van een van de betere crimi‘s.

Niet het enige slachtoffer

Goed georganiseerde criminelen, zo blijkt. En we zijn niet het enige slachtoffer. Ze lijken getipt over wat, wanneer en waar te halen is. Alleen is het voor de politie minder duidelijk waar de buitgemaakte bakjes naar toe gaan. Zo groot is die markt toch ook weer niet. Zou het vergelijken van al dat beeldmateriaal niet meer kunnen opleveren?

Mochten het toch ‘Santa’s little helpers’ geweest zijn, dan liggen er dit jaar vast veel ‘kerst‘-tomaten onder de boom. Maar dan verwacht ik toch wel een nachtelijke terugkeer van de klapkistjes na de feestdagen. Wel even oppassen jongens, want wij vroegen de kerstman dit jaar om een alarminstallatie met zwaailichten en sirene.

Delen

Image
Petra Veldman

marketingmanager

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin