Doorgaan naar artikel

‘Dichte gevels in kassen verkeerde ontwikkeling’

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Steeds vaker verdwijnt het doorzicht in de kassen door dichte gevels. Dat is voor de partij Gemeentebelangen Westland (GBW) een doorn in het oog.

De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders of tuinders hiermee het risico lopen te worden ingedeeld in de categorie van bedrijventerreinen en daarmee de OZB-vrijstelling verliezen.

Ruimtelijke eisen

GBW is voorstander van glastuinbouw, maar vindt dat nu weer geïnvesteerd wordt ook de ruimtelijke eisen voor glastuinbouw tegen het licht gehouden moeten worden. “Nu de glastuinbouw beter draait zien we dat er weer geïnvesteerd wordt. Daar zijn we blij mee, maar we maken ons ook zorgen over de nieuwe maatvoeringen die in de glastuinbouw gelden en de trend om gevels steeds dichter te maken. Kassen worden hoger, bedrijfsruimten worden groter, energie- en watervoorzieningen groeien en nemen meer plek in”, zo schrijft de partij in collegevragen.

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Kracht Westland

Volgens GBW wordt Westland in de media vaak afgeschilderd als weinig aantrekkelijke gemeente. “Volgens de Nederlandse encyclopedie is een kas een glazen gebouw voor het kweken van planten en groenten. Maar zoals de koeien verdwijnen uit de wei, verdwijnt ook het doorzicht in de Westlandse kassen. Jammer, want juist een glazen kas met een vrij zicht op al het moois dat daar groeit, draagt bij aan de beleving en uitstraling van het Westland.”

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin