Doorgaan naar artikel

Deze zomer duidelijkheid over aardwarmteput Horst aan de Maas

De curator verwacht deze zomer een verkoop van de activa van het failliete aardwarmtebedrijf CLG in Horst aan de Maas (Limburg).

Een principe-overeenkomst was al gesloten. Curator Jos Bloo werkt aan een definitieve overeemkomst met Nappa bv, een nieuw energiebedrijf in America. De winningsvergunning aardwarmte van het failliete aardwarmtebedrijf CLG is al overgedragen aan Nappa bv. Dat bedrijf is op hetzelfde adres gevestigd als Van Dijck Groentenproducties. Het bedrijf geeft geen toelichting op toekomstplannen.

Overleg met SodM

De curator steekt zijn tijd vooral in het tot stand brengen van de overeenkomst. Zo is besmet afvalwater verwijderd van de locatie en vindt veel overleg plaats met toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen en het ministerie van EZK. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) adviseerde het ministerie toestemming te geven voor de overdracht van de vergunning.

In zijn laatste faillissementsverslag schrijft curator Bloo niets over een juridische procedure. Eerder kondigde hij aan naar de Raad van State te stappen. Die moet het besluit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) toetsen om een winningsplan voor CLG af te keuren, vanwege de mogelijke bevingsrisico’s.

CLG ging in 2020 failliet. De Limburgse aardwarmtebron werd eerder al stilgelegd vanwege mogelijke aardbevingsrisico‘s.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin