Doorgaan naar artikel

Delphy velt met app oordeel over groene middelen

De Groene Gids App van Delphy geeft een beoordeling van de werking van groene middelen en legt uit hoe de wettelijke toelating van stoffen en producten in elkaar zit. - Foto: Canva/shapecharge

De Groene Gids App van Delphy geeft een beoordeling van de werking van groene middelen en legt uit hoe de wettelijke toelating van stoffen en producten in elkaar zit. - Foto: Canva/shapecharge

Alle groene gewasbeschermiddelen en biostimulanten op een rijtje met een beoordeling van de hoe goed ze werken in de open teelten. Dat is de Groene Gids App die Delphy woensdag 17 januari lanceerde.

Adviesorganisatie Delphy brengt sinds jaar en dag jaarlijks papieren gewasbeschermingsgidsen uit. Daarin staan overzichten welke middelen er zijn toegelaten voor welke toepassingen in welke teelten. “Maar omdat het werkveld voor groene middelen zo in beweging is, hebben we nu gekozen voor digitaal”, aldus Derk Rademaker, directeur kennis en ontwikkeling van Delphy.

Biostimulanten met nog onbekende werking

Op dit moment zijn er veel biostimulanten waarvan de werking niet of nauwelijks bekend is, stelt Rademaker. De app geeft een beoordeling van de werking en legt daarnaast uit hoe de wettelijke toelating van alle verschillende stoffen en producten in elkaar zit. Dit moet telers handvatten geven bij de inzet van deze middelen. “Zo kunnen ze hun gewassen gezond en weerbaar houden als chemische middelen verder worden afgebouwd.”

Ranking met aantal sterren per middel

In de app is per product een sterrenbeoordeling te zien. Hoeveel sterren een groen middel of biostimulant krijgt, is bepaald op grond van productinformatie van de producent, onafhankelijk onderzoek en ervaringen in de praktijk en de expertise van de specialisten gewasbescherming van Delphy.

Er is gekozen om meststoffen anders dan biostimulanten, maar ook natuurlijke vijanden en hulpstoffen niet mee te nemen. Ook beperkt de app zich nu nog tot middelen gebruikt in de open teelten. De app is te downloaden in de App Store van Apple en in de Google Play store.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin