Doorgaan naar artikel

Delphy start QMS Fruitteelt

Adviesorganisatie Delphy heeft start met het Quality Monitoring System Fruitteelt, een instrument om de teelt van appel en peer te optimaliseren.

Aan de hand van gemeten klimaatdata, ras, weersvoorspellingen wordt met behulp van een rekenmodel de teelt geoptimaliseerd, aldus de adviesorganisatie. Delphy borduurt hiermee voort op het rekenmodel waarmee ze enkele jaren geleden startte voor aardbei, het Strawberry Quality Monitoring System (SQMS)

Het rekenmodel voor fruitteelt richt zich onder andere op de mate van bestuiving en vruchtzetting, die worden per dag in beeld gebracht en voorspeld. Hierdoor kan er direct en onderbouwd worden bijgestuurd om de zetting te optimaliseren. Daarnaast wordt kans op verruwing en afname van de vruchtkwaliteit, in beeld gebracht en voorspeld. Dat moet het mogelijk maken tijdig bij te sturen. Een ander onderdeel is de opstelling van een oogst prognose, zoals ook gebeurt met het SQMS model voor aardbei. QMS Fruitteelt is vanaf 1 april beschikbaar de praktijk.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin