Delphy start komend voorjaar met een Biocafé

17-03-2017 | Laatste update op 25-07 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Delphy start komend voorjaar met een nieuw initiatief voor biologische telers in Flevoland en Noordoostpolder: het Biocafé. Doel van het Biocafé is om biotelers in een informele sfeer de mogelijkheid te geven actuele teeltvragen bij ervaren adviseurs en collegatelers neer te leggen, en daarover een gericht advies te krijgen.

Delphy zet het Biocafé op in het kader van de onlangs opgerichte Bioacademy, waarvan ook adviesbureau van Tafel naar Kavel deel uitmaakt. In april is de start met twee bijeenkomsten die vrijblijvend te bezoeken zijn, om kennis te maken met het Biocafé.

Antwoord op actuele vragen

Het Biocafé wordt in het seizoen maandelijks op een vaste avond gehouden in een centraal gelegen café in Flevoland. Alle biologische telers zijn welkom in het Biocafé om hun actuele teeltvragen bij de adviseurs neer te leggen, die hier vervolgens een antwoord op zullen geven. Bovendien kunnen collegatelers meedenken in de teeltvragen. Het gaat om actuele vragen op het gebied van bijvoorbeeld teelt, bewaring, bodembewerking, ziekten en plagen, mechanisatie, of actuele marktvragen vanuit de afzet.

De avonden zijn strak gepland; er is niet meer dan één uur voor alle vragen en discussie. Daarna is het tijd voor ontmoeting en een drankje. Ook diverse relevante sectorpartijen kunnen een bijdrage verzorgen tijdens het ‘spreekuur’.

Aanmelden

Telers die zich willen aanmelden voor het Biocafé kunnen mailen naar Marc Versprille, Christoffel den Herder, of Anna Zwijnenburg.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer