Doorgaan naar artikel

Delphy introduceert QMS Fruitteelt

Delphy heeft met QMS Fruitteelt een instrument ontwikkeld om de teelt van appel en peer te optimaliseren. De teelt- en productiefactoren van appel en peer zijn uiteengerafeld en in een model vastgelegd.

Het QMS model optimaliseert aan de hand van gemeten klimaatdata (temperatuur, licht en relatieve vochtigheid), ras en weersvoorspellingen met behulp van een rekenmodel de teelt. De mate van bestuiving en vruchtzetting worden op die manier per dag in beeld gebracht en voorspeld. Dat maakt het mogelijk direct en onderbouwd bij te sturen om de zetting te optimaliseren. Ook voorspelt het model de mate van kans op verruwing en afname van vruchtkwaliteit wat tijdig bijsturen mogelijk maakt. Er wordt al vroeg in het seizoen een oogst prognose opgesteld voor het optimale pluktijdstip. Daardoor zijn ook tijdig maatregelen te treffen voor een optimale kwaliteit van het geoogste product.

Delphy heeft QMS Fruitteelt speciaal voor de fruitteelt ontwikkeld. Het model is per 1 april voor fruittelers beschikbaar. In aardbei is het model al sinds meerdere jaren in gebruik; ook in framboos is er ervaring mee opgedaan.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin