Doorgaan naar artikel

Delphy Groep gaat toch zelfstandig verder

Delphy Groep BV stapt uit het proces van overname door het Canadese beursgenoteerde bedrijf AgriFORCE Growing Systems.

Het voornemen van de overname werd 16 maanden geleden aangekondigd, maar nu wordt toch de stekker getrokken uit deze grote transactie rond een voor Nederland belangrijk kennisbedrijf. Delphy zou na de overname zelfstandig blijven opereren met een groeidoelstelling, maar nu concluderen de aandeelhouders dat AgriFORCE Growing Systems niet genoeg bijdraagt aan die ontwikkeling, stelt directeur van Delphy Groep Jacco van der Wekken.

In het persbericht gaat hij niet in op de gedaalde waarde van het Canadese bedrijf dat de beurskoers afgelopen jaar ver terug zag vallen en nieuwbouwprojecten afblies in april. Van der Wekken kijkt alleen naar de Delphy-strategie. “De Delphy ’25 strategie is altijd leidend geweest bij dit overnameproces. We komen tot de conclusie dat overname door AgriFORCE onvoldoende bijdraagt om onze strategie verder te ontwikkelen.” Een toelichting kon hij vrijdagmorgen niet geven.

Geloof in partnerschappen

De resultaten van Delphy als zelfstandige groep zijn goed en de vooruitzichten positief. Delphy ziet meer in partnerschappen om de groeistrategie in te vullen in plaats van overname. ”We voorzien een sterke groei de komende jaren. Er is wereldwijd een grote vraag naar de praktische kennis, die Delphy met haar partners ontwikkelt en implementeert. Hierbij spelen consultancy, digitalisering, onderzoek & innovatie, Internationalisering, trainingen en projecten een leidende rol. ”

Geen wereldwijde overspanning

Begin 2022 werd bekend dat AgriFORCE alle aandelen van de Delphy Groep over zou nemen. Het huidig management van Delphy zou aan boord blijven. De overname zou Delphy helpen om advies- en onderzoeksactiviteiten in Nederland en andere landen in Europa, Azië en Afrika uit te breiden. Delphy zou ook betrokken worden bij een onderzoekscentrum voor de plantaardige sectoren in Noord-Amerika. Ook zou de overname helpen teeltautomatisering sneller te ontwikkelen met het digitale dochterbedrijf Delphy Digital.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin