Doorgaan naar artikel

Deens biologisch areaal naar recordaantal hectares

Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

De oppervlakte die in Denemarken wordt gebruikt voor het telen van biologische gewassen is in 2017 gestegen naar het record van 245.000 hectare. Dat is 9% van het totale Deense areaal.

In 2017 werd in Denemarken 28.400 hectare aangemeld als oppervlakte waarop in de toekomst biologisch geteeld gaat worden. Die oppervlakte opgeteld bij de oppervlakte van 75.000 hectare die al in omschakeling ligt, brengt de totale oppervlakte voor biologisch telen op 245.000 hectare. Dat is volgens het Deense Agrarressort in Kopenhagen een record en vertegenwoordigt 9% van het totale areaal.

Ook stijging ecologisch

De stijging van het areaal speelt volgens Lunde Larsen, de Deense minister van economisch zaken, in op de stijgende vraag in binnen- en buitenland naar (Deens) biologisch en ecologisch geteeld product. De Deense overheid stimuleert de omschakeling, zodat Denemarken zijn leidende positie in de teelt van biologische en ecologische producten kan behouden. Volgens Fruchthandel Online is het aantal ecologische bedrijven in Denemarken in 2017 met 9% gestegen tot 469 bedrijven.

Beheer
WP Admin