Doorgaan naar artikel

Deelname telers in groenteplantenbedrijf W.P.K. ‘interessant’

Telersbedrijven Agro Care en Combivliet stappen in groenteplantenkwekerij W.P.K. Beheer. Een interessante stap, stelt koepel voor uitgangsmateriaal Plantum.

Agro Care Participaties B.V. en Combivliet Participaties B.V. worden mede-eigenaar van plantenkwekerij W.P.K. Beheer. Het bedrijf kweekt tomaten-, paprika- en komkommerplanten voor telers in Nederland en daarbuiten. In Made doet het bedrijf dit op restwarmte.

Verder kweekt W.P.K. ook potplanten voor levering aan tuincentra, bouwmarkten, retail- en detailhandels. De oude eigenaar E&E van der Arend Holding blijft mede-eigenaar, maar verkoopt een onbekend deel van de aandelen aan de beide teeltbedrijven.

Ketenintegratie

Deze achterwaartse ketenintegratie van twee grote teeltbedrijven is bijzonder, stelt Plantum. Directeur Niels Louwaars kent zo snel geen andere voorbeelden. “Het is een noviteit. Het viel me op toen ik het las. Ik vind het interessant, in de positieve zin van het woord. Ik denk dat de bedrijven er goed over nagedacht hebben. Ik kan me wel voorstellen dat je als teler zo meer invloed krijgt op de opkweek van het teeltmateriaal. Dat kan een voordeel zijn.”

W.P.K. Beheer B.V. kweekt vanuit vier locaties in Nederland groenteplanten op voor tuinbouwondernemingen in heel Europa. Voorheen was ook een vestiging in België onderdeel van de groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Made. Uit het laatst ingediende jaarverslag van 2021 blijkt dat het bedrijf een eigen vermogen heeft van € 9,8 miljoen op een balanstotaal van € 12,5 miljoen. E & E van der Arend is ook mede-eigenaar van WH Personeelsdiensten B.V. en V.H. Personeelsdiensten B.V..

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin