Deelakkoord in slepende led-zaak

06-07-2017 | Laatste update op 02-06 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Slateler Deliscious en techbedrijf PlantLab hebben een akkoord gesloten over het gebruik van gepatenteerde technologie voor ledteelt.

Een rechtszaak tussen PlantLab en kassenbouwer van Delicious Certhon is daarmee op dit moment nog niet van de baan, zo stelt advocaat van Certhon Rutger van Rompaey van kantoor Van Benthem&Keulen desgevraagd.

Groeikamers

Deliscious heeft 4 groeikamers van 7 lagen voor de opkweek van slaplanten in gebruik, die in 2011 gebouwd zijn door Certhon. De bijbehorende ledverlichting is geleverd door Philips, die op dit moment ook nog partij is in de lopende bodemprocedure. PlantLab, de eerdere partner van Delicious PlantLab, stelde dat bij de bouw van de groeikamers patentrechten zijn overschreden. De discussie zou gaan om technische details rond de ‘softwarematige afstemming van teeltparameters’. Philips en Certhon bestrijden de patenten.

Octrooibureau

In juni bepaalde het Europees Octrooibureau echter dat het patent voor een deel overeind blijft. In het Financieele Dagblad bevestigt Mark Delissen, mede-oprichter van Deliscious, het akkoord met PlantLab. Over de precieze financiële afwikkeling zijn geen details bekend gemaakt.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer