Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘De trosstelen werden al snel sterk en kort genoeg’

"We hebben een hoop licht gehad waardoor het gewas sterk is geworden en de vruchten in de buik van het gewas mooi grof zijn geworden. Daardoor is het gewas goed generatief komen staan", zegt Erik Zwinkels van Zwinkels Tomaten in Naaldwijk. Hij teelt op de locatie 'Green Balance' de onbelichte middeltrostomaten van het ras Cappricia (plantdatum 5 januari).

Laatst geüpdatet:

“We hebben een hoop licht gehad waardoor het gewas sterk is geworden en de vruchten in de buik van het gewas mooi grof zijn geworden. Daardoor is het gewas goed generatief komen staan”, zegt Erik Zwinkels van Zwinkels Tomaten in Naaldwijk. Hij teelt op de locatie ‘Green Balance’ de onbelichte middeltrostomaten van het ras Cappricia (plantdatum 5 januari).

De eerste tomaten begonnen vorige week te kleuren. Deze week zijn de eerste trossen geknipt. “De vruchten wegen naar schatting 120 gram en lijken goed door te kleuren.” In de periode tussen de derde en zevende tros in bloei werd een etmaaltemperatuur gerealiseerd van 19 tot 20,5 graden. Nu is dat 18,5 tot 19,5 graden. De voornacht staat op 14 graden. Tussen 23 en 2 uur wordt opgestookt naar de nanacht van 18 graden plus 1 graad lichtverhoging. Om 6:45 uur volgt een dip naar 17 graden en vanaf 9 uur klimt de temperatuur naar 21 graden. In de middag wordt vanaf 21,5 graden gelucht met een lichtverhoging van 4 graden. “Het mag nu maximaal 26 graden worden in de kas, dat was een paar graden hoger.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers