De Ruiter toont nieuwe tomatenrassen

05-06-2014 | Laatste update op 31-08 | |
De Ruiter toont nieuwe tomatenrassen

Tijdens een open dag in het Tomato Experience Centre in ’s Gravenzande toonde De Ruiter onder andere al enkele toekomstige rassen die rond september gelanceerd zullen worden.

De SV0948TC is een gele cherrytomaat die zowel voor los als tros valt te gebruiken. Tot op heden was het lastig om bij geel een smaakbeleving te bereiken dat overeenkomt met het niveau van de rode soorten, maar bij deze nieuwkomer is dat volgens Nico van Vliet van De Ruiter gelukt.

Dit maakt de uitdaging mogelijk om een combinatieverpakking te gaan leveren met een gele en rode tros. Bijvoorbeeld samen met de nieuwe rode troscherrie DR0607TC, waarvan de productie iets hoger ligt ten opzichte van de standaard troscherry.

Van Vliet constateert een tendens van groei in het troscherry-segment. “Die markt groeit harder dan dat we die kunnen beleveren met een exclusief ras voor één teeltpartij. Daarom bieden we dit ras vrij op de markt aan.”

De mini San Marzano DR2656TC voor het losse segment kenmerkt zich door een goede productie en smaak. De vleestomaat DR9544TH geeft direct vanaf de eerste tros kwalitatief mooie geribde vruchten. Het percentage BBB van de nieuwkomer ligt iets hoger dan bij Rebelski.

Om telers en afnemers snel inzicht te geven welke rassen het best voor hen geschikt zijn, heeft De Ruiter de webtool ‘Welovetomatoes.nl’ gelanceerd. Deze toont na beantwoording van een aantal vragen over de beoogde gebruiksdoelen de best bijpassende rassen en achtergrondinformatie daarvan. In elk tomatensegment biedt het veredelingsbedrijf al minimaal één meeldauwtolerant ras aan, waaronder ook bekende hoofdrassen die niet onderdoen in productie.

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over


Beheer