Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘De biologische-spruitenprijzen maken nog wat goed’

Nadat Chris van der Sterre in Bleiswijk (Z.H.) rond half november zijn laatste Silvia geplukt had, schakelde hij over op het ras Hey Melis.
Chris van der Sterre tussen de spruitkool. - Foto: Joep van der Pal

Chris van der Sterre tussen de spruitkool. – Foto: Joep van der Pal

Nadat Chris van der Sterre in Bleiswijk (Z.H.) rond half november zijn laatste Silvia geplukt had, schakelde hij over op het ras Hey Melis.

“De spruiten van de late planting met Silvia waren goed uitgegroeid en mooi grof, ze waren echt beter van kwaliteit dan van de eerdere plantingen met Silvia. In Hey Melis zagen we toch weer de gevolgen van aardvlooien, dat achtervolgt ons heel het seizoen al. Van Martinus hebben we alleen de koppen geplukt, de rest was te slecht van kwaliteit. Dan kom je uit op een productie van 6 à 7 ton per hectare. Nee, dat is niet veel, gelukkig maakt de prijsvorming voor biologische spruiten nog veel goed. Die is met rond € 1,50 per kilo grofweg drie keer beter dan van gangbare spruiten, maar dan nog. Ik kan nu al zeggen dat we met nog zo’n 2 hectare te gaan een heel matig spruitenseizoen gehad hebben”, aldus Van der Sterre op 5 januari.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers