Doorgaan naar artikel

Dacom zet voet op Japanse bodem

Dacom, in Nederland onder andere bekend van diverse waarschuwingssystemen, heeft voet gezet op Japanse bodem.

Dacom en het Japanse bedrijf NEC hebben een contract getekend voor het aanbieden van een oplossing op het gebied van precisielandbouw. Dat gebeurde binnen het kader van het Koninklijk Staatsbezoek aan het land van de rijzende zon.

Dacom en NEC combineren de sensortechnologie en adviessystemen van Dacom met de mogelijkheid van NEC om grote hoeveelheden data te analyseren. Op deze wijze kunnen telers hun teelt continu volgen en bijsturen met als resultaat een maximaal haalbare productie met een economisch en verantwoord gebruik van hulpstoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen, water en meststoffen.

Om de werking van het systeem aan te tonen, stond het Brasov onderzoek centraal. Dat hebben Dacom en NEC afgelopen seizoen samen uitgevoerd in het gelijknamige gebied in Roemenië. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de aardappeltelers in dit gebied met de juiste toepassing van deze software tot wel 40 procent op hun kosten aan gewasbeschermingsmiddelen hebben bespaard en de kwaliteit van hun aardappelen aanzienlijk is verbeterd. Beide bedrijven gaan het systeem samen verder ontwikkelen en vermarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin