Doorgaan naar artikel

Cursus Crisis Voedselveiligheid in Bedrijf

Een crisis komt altijd onverwacht en het is goed om daarop voorbereid te zijn. Van Hall Larenstein organiseert daarom in samenwerking met de Sapfabriek, Wageningen UR en WFC Food Safety, op 23 april een cursus crisis in de levensmiddelenindustrie.

De cursus richt zich voornamelijk op functionarissen op het niveau van MBO+ en HBO in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij staat het aanpakken van crisissituaties omtrent voedingsmiddelen centraal. Deelnemers leren om te gaan met alle aspecten die een rol spelen bij een crisis en leren daarbij hoe crisismanagement binnen de eigen organisatie verder kan worden opgepakt. De cursus wordt gehouden op een productielocatie in een realistische omgeving zodat deelnemers de crisissituatie ook voelen. Zij leren (communicatief) te handelen onder tijdsdruk, in een toestand van onzekerheid en waarbij alle ogen op hen gericht zijn.

De cursus bestaat uit twee delen. In het eerste deel ligt de nadruk op het managen van een crisis: een crisisteam, de rolverdeling en het leiderschap en daarnaast ook de communicatie tijdens een crisis. Tijdens het tweede deel van de cursus worden de eerder besproken vaardigheden in de praktijk gebracht door een crisissimulatie in de vorm van een realistisch rollenspel in een echt levensmiddelenbedrijf. De cursus eindigt met een evaluatie.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jessie Rider

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin