Doorgaan naar artikel

Curator zoekt in tuinbouw koper failliete stadskas

Voor de failliete stadskas Urban Farmers zoekt de curator een koper bij tuinbouwgerelateerde partijen, maar ook Wageningen Universiteit en Ahold.

Het ligt voor de hand dat een partij uit de tuinbouw of toelevering bij een mogelijke doorstart betrokken wordt van de gecombineerde vis- en groenteteelt, zegt curator Martijn Vermeeren. Het is ook mogelijk dat partijen zich melden die iets heel anders willen doen in de kas bovenop. In de dakkas vinden al rondleidingen en horeca-events plaats. Het is een vorm van belevingstuinbouw.

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Interesse getoond

Volgens Vermeeren hebben zich al partijen gemeld die een relatie hebben met tuinbouw, maar is de interesse nog niet concreet. “Normaal willen we binnen 36 uur wel met partijen aan tafel zitten. Het is nu nog net te vroeg, we hebben partijen gepolst en horen graag spoedig hun interesse.” Ondertussen oogsten de medewerkers de groente uit de kassen en worden deze nog verkocht.

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Zwitserse aandeelhouder failliet

Urban Farmers is er niet in geslaagd voldoende rendement te halen uit de combinatie van teelt van groente, vis, rondleidingen en events. De stadskas zou de concurrentie met het Westland niet aan kunnen. Het project kwam verder in problemen toen eerder de Zwitserse aandeelhouder al failliet ging. Het project Urban Farmers kent 3 aandeelhouders, waaronder de gemeente Den Haag en een vermogende Zwitserse particulier.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin