Doorgaan naar artikel

Curator namens Rabobank in hoger beroep in Hartman-zaak

Een hogere rechtbank gaat opnieuw kijken naar de bedrijfsvoering voor 2018 van teeltbedrijf Hartman en de relatie met het faillissement.

Curator van oud-teeltbedrijf A.C. Hartman, Hillie Lunter, heeft hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak afgelopen najaar. De rechter oordeelde afgelopen najaar dat oud-ondernemer Hartman niet roekeloos of frauduleus gehandeld had en zo dus niet het faillissement had veroorzaakt. Rabobank is de belangrijkste schuldeiser in het faillissement.

Eind volgende maand laat de curator de grieven weten op een zitting. Dan wordt duidelijk welke gronden ze ziet voor hoger beroep. De curator heeft de administratie van het failliete bedrijf doorzoekbaar gemaakt. Zij onderzocht ook de goedkeuringsverklaring van de accountants van Hartman.

Eindfase

Hartman leed in 2018, mede door de hete zomer, een enorm verlies van bijna € 12 miljoen op een omzet van € 30 miljoen. De belangrijkste klant was Bakker Barendrecht. De curator meldt in het laatste verslag dat de afwikkeling met debiteuren in een eindfase zit. Niet duidelijk is welke debiteuren het betreft.

Nieuw onderzoek

Parallel aan deze rechtszaken loopt een andere gerechtelijke procedure. De oud-eigenaar The Fruit Farm moet het overnamebedrag uit 2017 nog deels voldoen. Dat overnamebedrag dat jaar was € 7 miljoen en zou in fases worden betaald. The Fruit Farm zette de betaling stil toen verliezen aan het licht kwamen en mogelijke zwarte handel. Ook in deze zaak besloot de rechter dat The Fruit Farm fraude niet heeft bewezen en pleitte zo de oud-ondernemer Hartman vrij. In deze procedure vindt dit najaar een nieuw onderzoek plaats, waarin getuigen worden gehoord.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin