Doorgaan naar artikel

Curator Hartman stopt aardwarmtezaak tegen EZ

Nog verder procederen heeft volgens de curator geen zin voor de schuldeisers.

Over terugbetaling van subsidie voor aardwarmte-onderzoek in Friesland wordt niet langer geprocedeerd. Na het faillissement van glastuinbouwbedrijf AC Hartman besluit de curator zich neer te leggen bij een besluit van het ministerie van Economische Zaken over de subsidie. Nog verder procederen heeft volgens de curator geen zin voor de schuldeisers.

In het voortraject voor ontwikkeling van aardwarmte in het Friese Sexbierum had het ministerie ten onrechte subsidie teruggevorderd van Hartman. Dat bleek uit een uitspraak van de rechtbank in 2018.

Terugvordering was deels onterecht

De terugvordering van bijna € 200.000 in 2016 was deels onterecht waardoor de berekening opnieuw moest. Het ministerie had dat besluit van de rechter vertaald in een nieuwe beoordeling op het bezwaar. Daar heeft Hartman daarna opnieuw een zaak aangespannen bij het College voor Beroep van het Bedrijfsleven.

Het Friese aardwarmteproject is er nooit gekomen. Hartman ging failliet en aardwarmte lijkt in het gebied minder kansrijk geworden door de opstelling van de provincie en gemeentes.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin