Doorgaan naar artikel

Curator aan zet bij Arend-Sosef

Image

Toeleveringsbedrijf Arend-Sosef heeft alle activiteiten stil moeten leggen. Directeur Bart Sosef hoopt dat de werkzaamheden onder een curator zo snel mogelijk weer hervat kunnen worden.

‘Door tegenvallende financiële resultaten is het krediet door de huisbankier per direct opgezegd’, meldt het bedrijf sinds vanmorgen op zijn website. Als gevolg daarvan zijn de vestigingen in Honselersdijk, Venlo, Emmen, Bemmel en Zwaag gesloten. Ook de stand op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem is niet bezet. Leveringen aan tuinders zijn eveneens tot nader bericht stopgezet.

“We hebben moeten besluiten om de tijd stil te zetten tot er een curator als handelingsbevoegd persoon weer stappen kan zetten”, zegt directeur Bart Sosef. “Door het stopzetten van het krediet is het aangaan van welke verplichting dan ook door de directie niet mogelijk.” Tuinders die te maken hebben met een technische storing of die niet op een levering kunnen wachten, die zullen zelf een oplossing moeten zoeken, stelt Sosef.

Hervatten werkzaamheden

Bart Sosef hoopt dat die curator snel aan het werk kan, zodat ‘de machine weer kan gaan draaien’. “Het niet kunnen leveren van service aan onze klanten gaat ons allemaal zeer tegen het gemoed in. Maar het enige wat ik nu kan doen is de zaken netjes aan die curator overdragen.”

Het zetten van verdere stappen om de activiteiten onder welke vlag en in welke vorm dan ook voort te zetten is volgens Sosef aan die curator. “Ik hoop dat dat zo snel mogelijk kan gebeuren, om zo min mogelijk schade te doen aan de klantrelatie en om onze medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.”

Fusie en reorganisatie

Arend-Sosef is per  1 januari 2012 ontstaan uit een fusie tussen Nic Sosef en Van der Arend Tuinbouwtechniek. De twee Westlandse familiebedrijven hoopten gezamenlijk beter bestand te zijn tegen de moeilijke marktomstandigheden in de Nederlandse tuinbouw. Ook hoopte het nieuwe bedrijf op meer slagkracht in de trend naar internationalisering.

Afgelopen zomer moest Arend-Sosef echter al een reorganisatie doorvoeren. Van de 180 banen verdwenen er 40. Onder de ontslagen waren ook 28 vaste medewerkers. De reorganisatie heeft naar nu blijkt niet de gewenste financiële armslag gegeven.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin