Doorgaan naar artikel

Cumela toont zes verschillende trekkerbumpers

Trekkerbumpers moeten de verkeersveiligheid gaan vergroten.

Trekkerbumpers moeten de verkeersveiligheid gaan vergroten.

Een goede trekkerbumper moet volgens Cumela voorzien zijn van breedte markering en breedte verlichting. Ook mag de bumper niet gaan ‘bulldozeren’. Op de beurs AgroTechniek toonde de brancheorganisatie zes verschillende bumpers die aan deze eisen voldoen.

Het niet tijdig onderkennen van de contouren van een landbouwvoertuig is nog steeds de voornaamste oorzaak van verkeersongelukken waarbij landbouwvoertuigen betrokken zijn. Een trekkerbumper kan dat sterk verbeteren, blijkt uit praktijkonderzoek van Cumela.

Meer trekkerbumpers

Daarom heeft Cumela zich ten doel gesteld het gebruik van trekkerbumpers onder haar 2.000 lidbedrijven te stimuleren onder het motto ‘Veiligheid voorop’. Het is de hoop van Cumela dat ook boeren en tuinders steeds vaker trekkerbumpers zullen monteren om zo gezamenlijk het landbouwverkeer op de openbare weg veiliger te maken.

Subsidie van € 500

Cumela onderstreept haar doelstelling met een subsidie van € 500 per bumper voor de eerste 500 trekkerbumpers die lidbedrijven van de Brancheorganisatie of rijschoolhouders die opleiden voor het T-rijbewijs aanschaffen.

De zes getoonde bumpers verschillen in uitvoering en prijs, die varieert van € 1.600 tot 2.400 (excl. btw), inclusief frontgewicht. De specifieke eigenschappen per bumper staan in de fotoreportage (foto’s: Stan Verstegen).

Beheer
WP Admin