Cumela subsidieert 500 trekkerbumpers

02-09-2016 | Laatste update op 03-08 | |
foto: Stan Verstegen
foto: Stan Verstegen

Met een campagne, en met subsidie bij de aanschaf, wil Cumela Nederland ervoor zorgen dat er versneld 500 trekkers met een trekkerbumper op de weg komen. Onder het motto ‘Veiligheid voorop’ onderstreept Cumela het belang van een trekkerbumper voor veiliger landbouwverkeer op de openbare weg.

Cumela Nederland start vanaf september met een sectorinitiatief om versneld 500 trekkerbumpers op de weg te krijgen. De brancheorganisatie richt zich daarbij op de bij Cumela aangesloten 2.000 lidbedrijven en op rijschoolhouders die opleiden voor het T-rijbewijs. Michiel Pouwels (directeur van Cumela): “Trekker-eigenaren moeten overtuigd raken van het nut en de noodzaak van een trekkerbumper. Omdat wij als brancheorganisatie overtuigd zijn van de voordelen van een trekkerbumper, heeft ons bestuur besloten te investeren in een campagne, onder het motto ‘Veiligheid voorop’. Verder stellen wij voor onze lidbedrijven en rijschoolhouders die opleiden voor het T-rijbewijs een subsidie beschikbaar van maximaal € 500 per bumper voor de eerste 500 aangeschafte trekkerbumpers.”

Contouren sneller zichtbaar

Uit een analyse van ongevallen met landbouwverkeer die de Onderzoekraad voor Veiligheid in 2010 afrondde, bleek al dat de verkeersveiligheid ermee gediend zou zijn wanneer weggebruikers ‘s-nachts maar ook overdag sneller en beter zicht hebben op de contouren van een trekker. Het niet tijdig onderkennen daarvan is een belangrijke oorzaak van ongevallen waarbij landbouwverkeer betrokken is. Naar aanleiding daarvan deed Cumela langdurig uitgebreide praktijkproeven met trekkerbumpers en nu pakt de brancheorganisatie de handschoen op om het gebruik van trekkerbumpers verder te stimuleren.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer