Ctgb vereenvoudigt toelaten groene middelen uit VS

31-08-2016 | Laatste update op 15-09 | |
foto: Ton van der Scheer
foto: Ton van der Scheer

Het Ctgb gaat dossiers uit de Verenigde Staten voor de toelating van groene middelen betrekken bij de toelatingsbeoordeling voor Europa. Hierdoor is het voor aanvragers niet langer nodig een volledig nieuw dossier in te dienen voor een toelating in Europa.

In de Verenigde Staten zijn meer ‘groene’ stoffen en middelen op de markt dan in Europa. Tot nu toe werd het dossier van de Environmental Protection Agency (EPA) voor toelating in de VS niet meegenomen bij de toelatingsprocedure in Europa. Aanvragers moesten een volledig nieuw dossier indienen. Het Ctgb zal nu, als de aanvrager dat vraagt, het EPA dossier beoordelen als onderdeel van de toelatingsbeoordeling voor Europa.

Analyse EPA-dossier

Voorafgaand aan de aanvraag kunnen Ctgb en aanvrager samen een analyse maken van het EPA-dossier, zodat er sneller een beeld is van de uitkomst van het beoordelingsproces in Europa. Zo kan eenvoudiger worden aangegeven welke onderdelen nog moeten worden aangevuld. Aanvragers kunnen hiervoor een gesprek met het Ctgb aanvragen. De kosten van de analyse worden door het Ctgb in rekening gebracht.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer