Ctgb laat zes nieuwe middelen toe

01-10-2020 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft besloten zes nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe te laten. Ook kregen twee middelen een uitbreiding bij glasgroenten.

Eradicoat Max (maltodextrine) van Certis Europe is een insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de bedekte teelt van klein fruit, bladgroenten, peulgroenten, vruchtgroenten en kruiden.

Valmec EC en Valmec EW (abamectine) van Industrias Afrasa zijn twee mijtenbestrijdingsmiddelen die een toelating kregen in de niet-grondgebonden teelt van tomaat en in vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil.

Helioterpen Zwavel (zwavel) van Action Pin is een fungicide met een toelating in de niet-grondgebonden teelt van komkommer.

Het fungicide ANL-F002 (kaliumwaterstofcarbonaat) van Agronaturalis is toegelaten in appel, aardbei, bessen, braam- en framboosachtigen. Verder in peulgroenten, augurk, courgette, komkommer, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil, aubergine, tomaat, paprika, sluitkool, spruitkool, bloemkool, broccoli, stengelkool, wortel- en knolgewassen.

Botector (Aureobasidium pullulans strains DMS 14940 en 14941) van Bio-ferm Biotechnologische Entwicklung und Produktions is een fungicide dat een toelating kreeg in aardbei, bessen en braam- en framboosachtigen.

Herregistratie

Vacciplant (laminarin) van Laboratoires GOËMAR SAS is opnieuw geregistreerd als elicitor in de onbedekte teelten van appel, peer, vruchtboomonderstammen en vruchtbomen van appel en peer en in de bedekte en onbedekte teelt van aardbei.

Uitbreiding toelating

Het middel Azatin (azadirachtin) van Mitsui AgriScience International kreeg als insecticide een uitbreiding voor de bedekte teelt van cucurbitaceae.

Het virusbestrijdingsmiddel V10 van Valto met als actieve stoffen Mild Pepino Mosaic Virus isolate VX1 en VC1 mag nu ook in de opkweekfase van tomaat worden toegepast.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer