Doorgaan naar artikel

Stevige verschillen tussen winkelprijzen Conference

De winkelprijzen voor Conference lopen uiteen. - Foto: Misset

De winkelprijzen voor Conference lopen uiteen. - Foto: Misset

De winkelprijs voor losse Conference tendeert naar onder de € 2 per kilo met Lidl als goedkoopste (€ 1,89).

Dat blijkt uit een rondgang. In het perenschap doen zich interessante verschillen voor tussen de verschillende supermarktketens. Zo vraagt PLUS voor losse Conference € 2,19. Dat scheelt € 0,30 met Lidl. Voor losse Conference is de kiloprijs daar € 1,89. Andere ketens nestelen zich net onder de € 2 (€ 1,99).

Bij de kleinere peren in een bak is het prijsverschil minder groot. PLUS heeft met € 1,79 de laagste prijs met Laagblijvergarantie. AH heeft met € 1,99 een duidelijk afwijkende prijs in het schap.

Kleinere peren naast Conference

Lidl heeft met Beurré Alexander Lucas voor € 1,49 ook een opvallende tweede losse peer in het schap naast Conference. De concurrenten kiezen voor Doyenné du Comice als tweede losse peer. Doyenné is met € 2,29 bij AH en Jumbo nu ook boven Conference geprijsd in de winkels.

Kleine appels van verdroogde fruitpercelen. - Foto: Misset
Kleine appels van verdroogde fruitpercelen. - Foto: Misset

Buitenbeentjes-appels

Bij appels vallen de Buitenbeentjes van Albert Heijn op. Dit zijn kleine appels die door het extreme groeiseizoen een extra verkoopimpuls krijgen. Extreem grote appels zijn te vinden bij Lidl, waar Jonagold-appels liggen ter grootte van kleine meloenen.

De gevarieerde herkomst van de Gala in de winkels is eveneens opvallend. Bij Aldi komende Gala’s in de zakjes kinderappels uit België. Bij Jumbo is de herkomst Chili, terwijl Lidl Gala-appelen uit Italië verkoopt en PLUS in de zakjes kinderappel Nederlandse Gala stopt. De kiloprijs ligt dan wel op € 2,79.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin