Doorgaan naar artikel

Claim bij gemeente na afblazen kassenbouw

Image

Een glastuinder in de gemeente Westland stelt die gemeente aansprakelijk voor het uitblijven van de bouw van kassen op een perceel.

Dat leidde tot een langlopend juridisch proces tot aan de Hoge Raad. De eigenaar van de grond wilde in 2000 een kas bouwen, maar zag daarvan af door stofoverlast door een buurtbedrijf. De tuinder voelt zich door de gemeente onjuist voorgelicht, waardoor hij tegen de overlast van het buurtbedrijf niets kon ondernemen en zijn kassenbouwplan niet doorging.

De gemeente zou door haar handelen een gegeven vrijstelling voor de activiteiten van het buurtbedrijf onherroepelijk hebben gemaakt. De tuinder heeft daardoor schade geleden, stelt hij.

De zaak draait om de informatieverstrekking door de gemeente. De tuinder stelde dat hij door de onjuiste informatie van de gemeente niet tijdig een bezwaarschrift kon indienen tegen de vrijstelling van het buurtbedrijf. De Hoge Raad ging niet mee in de eis van de grondeigenaar, waarna de hoogste rechter de kant koos voor de gemeente Westland in de uitspraak.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin