Doorgaan naar artikel

Chinese Kool

‘Nette woonunits horen ook bij goed werkgeverschap’

Erik Tilborghs in Rijsbergen plant vanaf 8 maart wekelijks Chinese kool. De eerste drie plantingen bestaan uit de rassen Manoko en Questar, daarna schakelde hij over op Orient Surprise. Tot en met de planting van week 15 gaat alles onder vliesdoek. “Het verloopt tot nu toe voorspoedig. De grond is prima, de temperatuur is prima en het waait nauwelijks, dus het doek blijft ook prima liggen.”
Tilborghs ploegt zijn lichte zandgrond kort voor het planten en rijdt vervolgens de bedden. De basisbemesting bestond uit 180 kilo stikstof per hectare in de vorm van Entec en Nitrofoska (15-5-20-2). Aan gewasbescherming doet hij tot in mei helemaal niets.

Planten en vliesdoek leggen
Vorige week woensdag was hij ’s morgens aan het planten in afwachting van de voorspelde regen voor die middag. “We kunnen zelf beregenen; op percelen bij huis hebben we continu buizen liggen en op percelen verder weg gebruiken we de haspel. Maar als het van boven valt is dat natuurlijk veel gemakkelijker. Ik denk dat we morgenmiddag het vliesdoek erop leggen, want voor morgen voor de middag wordt ook nog regen voorspeld.”

Onderhoud woonunits
Een ander klusje waar Tilborghs nog mee bezig is, zijn onderhoudwerkzaamheden aan zijn woonunits voor zijn personeel. “Door de sneeuw en vorst zijn er wat lekkages ontstaan en verder lopen we alles na zodat alles weer prima functioneert en er netjes uitziet. Ook dat hoort bij goed werkgeverschap en dat is belangrijk.”

Bron: Groenten&Fruit – Auteur: Stan Verstegen

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin