Doorgaan naar artikel

Chinees-Nederlands geld voor vertical farming

Foto: Fieldlab

Foto: Fieldlab

Dit hele jaar kunnen bedrijven geld uit het Merian Fund halen voor onderzoek naar vertical farming.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Chinese Academy of Sciences (CAS) hebben een gezamenlijke gelanceerd over verticale landbouw.

Deze call binnen het programma ‘Samenwerking China-Nederland’ heeft als doel om gezamenlijk en impactgericht onderzoek van hoge kwaliteit verder te stimuleren.

De call nodigt teams van Nederlandse en Chinese onderzoekers uit om samen met publieke of private maatschappelijke partners voorstellen in te dienen. Bedrijven en instellingen kunnen onderzoeksvoorstellen indienen tot en met 14 januari 2021.

Meerdere onderzoeksthema‘s

Om de mogelijkheden voor de ontwikkeling van verticale landbouwsystemen verder te vergroten, zijn de volgende onderzoeksthema’s vastgesteld:

  • Vermindering van het netto energieverbruik en de kosten van verticale landbouw
  • Inzicht in de optimale groei- en ontwikkelingsomstandigheden voor gewassoorten
  • Verbetering van de nauwkeurigheid en toepasbaarheid van voorspellingsmodellen
  • Maatschappelijke aspecten en duurzame implementatie van verticale landbouwsystemen

Kennis van buiten de wetenschap

Van projecten wordt verwacht dat ze een interdisciplinaire aanpak volgen en dat ze kennis van buiten de wetenschappelijke gemeenschap integreren. Aanvragen dienen bovendien te worden gekenmerkt door een gelijkwaardige en duurzame samenwerking tussen de Chinese en Nederlandse partners.

In december vindt voor de call een webinar plaats, waarin extra uitleg wordt gegeven over specifieke eisen aan Chinese en Nederlandse zijde, de samenstelling van Chinees-Nederlandse consortia en de impactplanaanpak.

De call-secretariaten van CAS en NWO zullen daarbij vragen beantwoorden. Meer informatie, waaronder de exacte datum en de link om deel te nemen aan het webinar, staat later deze maand op de NWO-website en de CAS-website.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin