Doorgaan naar artikel

‘Cannabis in kassen voor medicinaal gebruik, ook voor fun?’

De Nederlandse overheid laat het Bureau Medicinale Cannabis (CMB) twee aanbestedingen doen om betrouwbare telers te vinden van cannabis.

De aanbesteding van de teelt van medicinale cannabis start volgende week. De aanbesteding voor de proef voor de recreatieve teelt start later. Dat zijn twee gescheiden trajecten voor geheel verschillende markten.

Bekend is al wel dat de eerstvolgende aanbesteding voor medicinale cannabis wordt uitgezet op twee percelen, dus waarschijnlijk voor twee soorten (in tegenstelling tot de vorige aanbesteding).

Gestandaardiseerd telen

Het is de bedoeling dat er gestandaardiseerd kan worden geteeld, dus als dat mogelijk is in een kas, is dat toegestaan. Op dit moment wordt de teelt van medicinale cannabis niet in een kas gedaan, maar in een bedrijfsgebouw zonder daglicht.

Het BMC heeft eerder ook een ontheffing gegeven voor teelt in een kas, maar daar werd niet voldoende continuïteit in werking gegarandeerd. Met de moderne kassen moet dat makkelijker kunnen.

Ondernemers Wesltand trappelen

In Westland liep de discussie op over medicinale teelt afgelopen week. Het CDA wil dat de gemeente meer doet om ondernemers in de gemeente aan de teelt van medicinale cannabis te helpen. Het CDA weet dat enkele grote glastuinders staan te trappelen om een hoek van de kas vrij te maken. Ook beseft het CDA dat de telers aan strenge voorwaarde moeten voldoen en dat telers van goede huizen mogelijk moeten komen om de huidige leverancier te verdringen. Naast prijs hecht BMC namelijk ook sterk aan betrouwbaarheid. BMC kent de huidige leverancier al jaren.

Twee kansen; één voorbehoud

Twee kansen krijgt de tuinbouw dus om legaal cannabis in de kassen te krijgen. Toch maakt het CDA één voorbehoud. De christelijke partij steunt teelt voor recreatief gebruik niet. Daar lijken nu te veel gevaren aan vast te zitten. Het was des te opvallender dat de gemeente zich wel heeft aangemeld als proefgemeente voor de landelijke proef met ‘recreatieve teelt’.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin