Camposol treedt toe tot Unica Group

26-04-2016 | |
Coöperatie Camposol teelt met name paprika.
Coöperatie Camposol teelt met name paprika.

Vanaf het volgende Spaanse teeltseizoen, 2016-2017, treedt de coöperatie Camposol uit Almeria toe tot de topcoöperatie Unica Group.

Door de fusie neemt het aantal leden onder vlag van Unica toe tot tien coöperaties uit Almería, Granada en Murcia. Camposol, gevestigd in El Ejido, brengt 20 miljoen kilo groenten op de markt, vooral paprika.  Unica Group verwacht het komende seizoen 270 miljoen kilo groenten en fruit op de markt te brengen, dankzij de inbreng van Camposol.

Unica Group werd in 2009 opgericht door enkele coöperaties in Almeria en jaarlijks sluiten er één of meerdere coöperaties bij aan, die aanvullend zijn op het bestaande pakket groenten en fruit.

Unica zelf ook in fusiebespreking

Momenteel zijn er 1.750 telers aangesloten bij de ledencoöperaties van Unica Group, met 2 duizend hectare  bedekte teelt en 700 hectare vollegrondsteelt.  Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk en Polen zijn de belangrijkste afzetbestemmingen van Unica.

Unica Group is zelf verwikkeld in een fusie met de veel grotere coöperatie Grupo AN uit Navarra en verwacht dat deze beklonken is voor het nieuwe seizoen start, zo berichtte vorige week de voorzitter van Grupo AN.

Rombouts


Beheer