Doorgaan naar artikel

CAF ziet heil in biologisch fruitmiddel

Een nieuw biologisch middel van Koppert Biological Systems kan voor de appelteelt in de toekomst een goede aanvulling zijn op gangbare bespuitingen. Dat laat de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) weten na praktijkproeven met het recent toegelaten middel Boni Protect.

Deze van nature voorkomende gist vestigt zich in de schil van vruchten, met name in microscopisch kleine wondjes. Vruchtrotschimmels krijgen op deze manier geen kans.

Het middel heeft in proeven laten zien dat er potentie is voor de toekomst, maar telers hebben nu nog veel vertrouwen in Captan. “Als er in de toekomst beperkingen komen op het gebruik van Captan is dit een goede aanvulling, of na de eerste pluk Elstar. Het middel laat geen residu achter”, stelt CAF-middelenspecialist Ferdy Tolhoek.

Fabrikant Koppert wijst in een persbericht op de mogelijkheid van vervanging van de laatste chemische bespuiting door Boni Protect. CAF stelt zelf het middel op grotere schaal te willen testen voor het een advies uitgeeft over gebruik van het middel dit seizoen. Boni Protect mag op basis van de Europese Biologische verordening in de biologische teelt gebruikt worden.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin