Doorgaan naar artikel

Brand Dutch Plantin heeft geen gevolgen voor uitlevering substraat

Image premium

Archieffoto van ruwe kokosblokken. De uitlevering ligt in deze tijd van het jaar op een laag niveau. Ook is nog voldoende kokos uit andere depots direct beschikbaar. - Foto: Bert Jansen

De brand die de kokosopslag van Dutch Plantin in de as legde, heeft hoogstwaarschijnlijk geen consequenties voor de uitlevering van het substraatmateriaal.

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december ontstond brand in een loods met nog niet bewerkte kokos bij Dutch Plantin in Boekel (Noord-Brabant). Het bedrijf is gespecialiseerd in de import van kokos vanuit India en de productie van kokosgruis, -vezels en -chips voor toepassing in substraten.

Voldoende kokosblokken beschikbaar

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Kokosblokken worden in geperste vorm vanuit India aangevoerd, vertelt Wim Roosen van Dutch Plantin. Net als bij diverse klanten bestond bij Roosen aanvankelijk de vrees dat de gebeurtenis consequenties zou hebben voor de beschikbaarheid van het materiaal. Dat blijkt niet het geval, stelt hij, omdat de uitlevering in deze tijd van het jaar op een laag niveau ligt. Ook is nog voldoende kokos uit andere depots direct beschikbaar. “In India is ook direct werk gemaakt aan de verscheping van nieuw materiaal, dat is over 5 à 6 weken hier.”

Brand Dutch Plantin smeult nog na

Naar schatting 4.000 kubieke meter kokosblokken is verloren gegaan. De brand is op dit moment nog niet volledig gedoofd. Roosen: “Het smeult nog. Om de kokos echt goed te blussen, moet het uit elkaar getrokken worden. Vanwege instortingsgevaar is het nog niet mogelijk om het materiaal naar buiten te rijden.”

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin