Doorgaan naar artikel

Brabant wil miljoenen uit sanering glas terugverdienen

De provincie Noord-Brabant neemt maatregelen om 103 miljoen euro aan gemaakte kosten voor sanering van stallen en kassen terug te verdienen.

Het model om via woningontwikkeling die kosten terug te verdienen staat onder druk. De provincie wil haar verlies zoveel mogelijk beperken door nu ingrijpende maatregelen te nemen.

Daartoe wil de provincie de laatste aandeelhouder in de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte uitkopen. Dat is Bank Nederlandse Gemeentes. Ook wil de provincie geld inzetten als borgstelling om de ontwikkelingen aan te zwengelen. De veranderende marktomstandigheden maken dit mogelijk.

Tot nu toe ontving de provincie voor iedere verkochte Ruimte voor Ruimte kavel een vaste vergoeding van de ontwikkelingsmaatschappij. Door de vaste vergoeding los te laten, krijgt die ontwikkelingsmaatschappij meer flexibiliteit om Ruimte voor Ruimte kavels marktconform uit te geven en om in te spelen op toekomstige behoeften in de woningmarkt, schrijven Gedeputeerde Staten van de provincie. Gemeentes moeten accepteren dat ze een lagere vergoeding krijgen voor medewerking. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de verliezen die de provincie dreigt te lopen, aldus de provincie.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin