Doorgaan naar artikel

Bonalan krijgt toelating in diverse gewassen

Het middel Bonalan van Dow AgroScience heeft sinds kort een toelating in Nederland voor de onkruidbestrijding in witlofwortelen, cichorei, peulvruchten, peulgroenten, sla, andijvie en schorseneren. Het middel is vanaf het eind van week 10 leverbaar.

Onder de toelating in sla vallen krulsla, snij- en pluksla (babyleaf), eikenbladsla, lollo rosso en lollo bionda, kropsla, ijsbergsla, Romeinse sla en Batavia-sla. Onder (krop)andijvie vallen tevens krulandijvie, maaiandijvie, groenlof en Radicchio rosso. Onder peulgroente wordt verstaan alle groen te oogsten erwten en bonen, met en zonder peul, zoals sperziebonen en conservenerwten.

Werkingsspectrum

Bonalan moet voor het zaaien worden toegepast en zo snel mogelijk worden ingewerkt in verband met vervluchtiging en UV-afbraak. Het middel heeft een goede tot zeer goede werking tegen grassen, melganzevoet, kleine brandnetel, papegaaienkruid, ereprijs, paarse dovenetel, akkerviooltje, duivekervel, muur, zwarte nachtschade en tegen veelknopigen zoals perzikkruid, varkensgras en zwaluwtong.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin