Doorgaan naar artikel

Boer benoemd in RvC Rabobank

Image

Utrecht – Rabobank heeft melkveehouder Arian Kamp (51) benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC)van de Rabobank.

Kamp komt uit het Brabantse Raamsdonk en is als lokaal bestuurder veertien jaar nauw betrokken bij de Rabobank. Hij neemt de zetel over van oud-ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer, die ook van een melkveehouderij kwam.

Kamp beschikt volgens de bank over een omvangrijk netwerk binnen de agrarische sector, het bedrijfsleven in bredere zin en bij overheden en maatschappelijke organisaties. De aanstelling van Kamp moet de binding van de Rabobank met de landbouw verzekeren en het coöperatieve karakter van de onderneming, die volgens critici onder druk staat, versterken.

Kamp is op dit moment voorzitter van de RvC van Rabobank Amerstreek en voorzitter van het kringbestuur Zuidwest-Nederland. Kamp is sinds 2013 vicevoorzitter van de RvC van de coöperatie Agrifirm. Van 1990 tot 1994 was hij voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt. In de periode van 1994 tot 2001 was Kamp vice-voorzitter van het Centrum voor Landbouw en Milieu.

President-commissaris Wout Dekker, zelf lang CEO van voerconcern Nutreco, is blij met de benoeming: “Arian Kamp is stevig geworteld in de lokale bankenwereld. Vanwege zijn coöperatieve grondhouding en zijn brede ervaring kan hij een belangrijke toegevoegde waarde leveren aan de modernisering  van de governance (het bestuur, red.) binnen de Rabobank. Ik ken hem als  een onversneden bewaker van het coöperatieve gedachtegoed.”

Delen

Image
Jan Cees Bron

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin