Doorgaan naar artikel

Blokkade groentehandel wekt verbazing

Boeren hebben dinsdag 5 juli groente- en fruithandel Smeding geblokkeerd.

De blokkade in het Friese Sint Annaparochie was dinsdagavond laat. Smeding laat woensdagmorgen weten dat de trekkers verdwenen zijn en dat de logistiek woensdag normaal van start is gegaan. Gevolgen zijn daardoor niet groot. Smeding levert aan supermarkten, groothandels en horeca. Door het bedrijf in Sint Annaparochie te blokkeren, raakt het protest indirect de supermarkten, maar ook de groente- en fruitketen.

Statement GroentenFruit Huis

Koepel GroentenFruit Huis krijgt telefoontjes van leden over de acties van boeren en plaatste een statement op haar website. Dat dateert van 4 juli, het moment van uitbreken van de acties bij distributiecentra. Ook bij de jongste blokkade bij één van haar leden, verwijst de koepel naar dat statement. “GroentenFruit Huis begrijpt de situatie van boeren die vrezen voor de toekomst van hun bedrijf dat vaak al diverse generaties meegaat, maar roept tevens op dit met hun acties niet af te wentelen op overige partijen en daarmee schade te berokkenen aan andere partijen, waaronder onze leden en consumenten.”

LTO-voorzitter Van der Tak reageert: “We zien het als een incident dat een groentehandel is geblokkeerd. We moeten andere deelsectoren niet op die manier raken.”

Bij de actiegroepen Farmers Defence Force en Agractie was niemand bereikbaar voor commentaar op deze jongste actie die direct de groente- en fruitketen raakt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin