Doorgaan naar artikel

Blij met Pierre Wind des vaderlands

Image premium

Ik had het even gemist, maar al sinds een paar weken is Pierre Wind Kok des Vaderlands.

Het begon allemaal bijna 5 eeuwen geleden met de Vader des Vaderlands. Willem van Oranje, ook wel bekend als de Zwijger. Daarna kwam er sinds 2000 de Dichter des Vaderlands met Gerrit Komrij die als eerste de eer kreeg. En ook nog best serieus is sinds 2011 de verkiezing van de Denker des Vaderlands, binnenkort weer aan de orde omdat de huidige denker René Gude ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft.

Van een iets andere orde, hoe dan ook, is het uitroepen door Stichting Natuur en Milieu van Pierre Wind tot Kok des Vaderlands. Nogal pretentieus, om zomaar ineens namens ons allen iemand tot Nationale Keukenmeester te bombarderen. Maar als iemand dat dan moet zijn, dan graag Pierre Wind.

Wie vanaf de website www.dekokdesvaderlands.nl doorklikt op de recepten van ons aller hyperactieve smulpaap, die kan niet om de hoofdrol heen die Wind toekent aan groente. Slasoep, groenteboeket uit de fondue, hutspot anders, aspergeburger en linzentartaar met snijbonen en nou ja vooruit ook met kip. Pierre Wind is het opperhoofd van de flexitariërs in Nederland.

Het helpt natuurlijk tot nu toe geen fluit, al die topkoks die helemaal wous zijn van de onovertroffen geuren, kleuren en smaken van groente en fruit. De goegemeente blijft demonstratief zijn neus ophalen voor agf en gaat er per persoon nog altijd steeds minder van eten. Maar ooit  – je moet er als groentesector toch zelf in elk geval in blijven geloven – gáát dat kenteren.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin