Doorgaan naar artikel

‘Blauwe bessen straks machinaal oogsten?’

Het coronavirus heeft iedereen in z’n greep. Hebben we straks voldoende arbeidskrachten om onze blauwe bessen te oogsten?

Het coronavirus heeft Nederland en de hele wereld in z’n greep. Premier Rutte roept op tot saamhorigheid.

Werken met seizoenskrachten

Bij ons bloeien ondertussen de eerste blauwe bessen al sinds 10 maart. Als we niet alles machinaal willen oogsten, dan zal er ook personeel moeten zijn die dit gaat doen. Of alles moet machinaal geoogst worden. Zijn er voldoende arbeidskrachten? Het seizoen staat nog niet voor de deur, maar je wilt wel alles goed regelen.

Er wordt binnen de sector gewerkt met seizoenmedewerkers. De buitenlandse medewerkers zijn natuurlijk bang dat de grenzen echt helemaal dicht gaan en dat men niet meer naar huis terug kan. Ook zij hebben hun zorgen over hun familie in het thuisland.

Bessen direct aan supermarkt leveren?

Afzet is ook weer iets aparts. De supermarkten zijn en blijven open. Mogen we als teler rechtstreeks aan de supermarkt gaan leveren? Ik hoop van wel. Iedereen moet toch eten. Als je zelf een streekwinkel hebt, moet je ook hier weer slim mee om gaan. Heb je de winkel gecombineerd met een kleine horeca is het probleem weer groter. Daarom, blijf in contact met je klanten via sociale media, maar ook via persoonlijk contact. Want wat geldt ook nu weer: de klant is koning. Maar vooral rustig blijven en hou de richtlijnen van het RIVM in de gaten en communiceer deze ook naar je medewerkers en je klanten.

Denk ook aan jezelf. Eet gezond, slaap goed

Alles komt goed

Blijf ook contact houden met je dierbaren. Vraag hoe het met ze gaat, laat weten dat je aan ze denkt. Stuur een bloemetje of schrijf een brief.

Denk ook aan jezelf. Eet gezond, slaap goed, geniet van de natuur. Ontspan en maak je nog geen zorgen over dingen waar je nu niets aan kunt doen. Alles komt goed, misschien niet nu, maar wel later.

Share this

Afbeelding
Margareth Geurts

blauwebessenteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin