Doorgaan naar artikel

Biostimulant bevat meerdere stammen Trichoderma

De biostimulant Instant TD van DCM bevat diverse stammen van de schimmel Trichoderma. Hierdoor is het product in diverse gewassen inzetbaar, met daarbij een grotere kans op een match tussen gewas en schimmel.

De schimmel Trichoderma zorgt voor het beter beschikbaar maken van nutriënten voor de plant. Hierdoor stijgt de voedingsefficiëntie van de plant. Bovendien stimuleert de schimmel de wortelgroei en daardoor de gewasgroei en het maakt de plant weerbaarder, stelt DCM.

Omdat het product meerdere stammen Trichoderma bevat, is de kans op ontwikkeling van de schimmel veel groter. Immers, sommige stammen ontwikkelen zich beter onder bijvoorbeeld koudere omstandigheden en andere juist onder warmere, zoals bijvoorbeeld in een kas.

Schimmel geënt op plantaardige voedingsbronnen

De schimmel wordt geënt op plantaardige voedingsbronnen om de periode waarin de plant nog weinig wortels heeft, te kunnen overbruggen. Alle stammen zijn wel snel koloniserend op de wortels van het gewas.

Het product is er als microgranulaat voor precisie-strooitoepassing en voor toepassing in pot-, stek- en zaaigronden. Daarnaast is er ook een wateroplosbaar poeder met de naam Impuls TD.

Lees verder onder de foto.

Aspergegranulaat. DCM positioneert de biostimulant onder andere bij de herinplant van asperge. Bij de herinplant van asperge is het microgranulaat op dezelfde manier toepasbaar als Vivisol bij de aanplant op verse grond.  - Foto: Stan Verstegen

Aspergegranulaat. DCM positioneert de biostimulant onder andere bij de herinplant van asperge. Bij de herinplant van asperge is het microgranulaat op dezelfde manier toepasbaar als Vivisol bij de aanplant op verse grond. – Foto: Stan Verstegen

DCM positioneert de biostimulant onder andere bij de herinplant van asperge, bij de teelt van blauwe bes en onder glas bij de teelt van orchideeën.

Bij de herinplant van asperge is het microgranulaat op dezelfde manier toepasbaar als Vivisol bij de aanplant op verse grond. De hoeveelheid is 125 kilo per hectare, toe te passen in de rij.

Skal-aanvraag loopt

Bij andere gewassen behoort mengen van het microgranulaat door het substraat tot de mogelijkheden (product is RHP-goedgekeurd). Een aanvraag voor Skal-certificatie loopt; binnenkort wordt de erkenning verwacht.

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin