Doorgaan naar artikel

Bio-fungicide VACCIPLANT verstevigt schurftschema’s hardfruit zonder residu

Image
- Upl

wereldwijd toonaangevend in gewasbeschermingsmiddelen

Foto: UPL partner

Foto: UPL

Het schurftseizoen is van start en na afgelopen jaar is de verwachting dat de schurftdruk hoog zal zijn. Zeker in percelen waar vorig jaar aantasting voorkwam, is het nodig om alert te zijn en zo nodig op te schalen in de bestrijding van schurft. De inzet van bio-fungicide VACCIPLANT in zowel de gangbare als biologische teelt draagt bij aan het verstevigen van schurftschema’s en laat geen residu achter.

Schurftbestrijding met VACCIPLANT in gangbare teelt

Door VACCIPLANT aanvullend op het standaardschema in te zetten, worden schema’s in de gangbare teelt versterkt. Uit onderzoek van het CAF is gebleken dat het preventief toevoegen van VACCIPLANT 1 tot 3 dagen voorafgaand aan een kritisch moment van infectie zorgt voor extra bescherming. De resultaten van dit onderzoek zijn weergegeven in onderstaande grafiek.

Bio-fungicide VACCIPLANT verstevigt schurftschema’s hardfruit zonder residu


Schurftbestrijding met VACCIPLANT in bio-teelt

Onderzoek van het CAF in 2021 toont aan dat VACCIPLANT ook in de teelt van biologisch fruit de werking van standaardschema’s versterkt. In onderstaande grafiek is het standaardschema vergeleken met een standaardschema mét toevoeging van VACCIPLANT. Het standaardschema bevat enkel preventieve middelen en er is geen gebruik gemaakt van curatief teruggrijpen. Het toevoegen van VACCIPLANT onder de uitdagende omstandigheden van afgelopen seizoen laat met name op het blad een enorme meerwaarde zien als het gaat om het verlagen van het aantastingspercentage.

Bio-fungicide VACCIPLANT verstevigt schurftschema’s hardfruit zonder residu


De meerwaarde van VACCIPLANT op schurft

Het inzetten van VACCIPLANT in de gangbare en biologische teelt van appel en peer laat een sterke meerwaarde zien op de bestrijding van schurft, doordat preventief de planteigen afweer wordt geactiveerd. Na het seizoen van afgelopen jaar waarin de schurftdruk erg hoog is geweest, geeft VACCIPLANT meer stevigheid aan de schurftschema’s zonder een extra residu toe te voegen.

Over VACCIPLANT

VACCIPLANT (toelatingsnummer 13383) is een elicitor op basis van de natuurlijke werkzame stof laminarin. Het product activeert het natuurlijke afweermechanisme tegen pathogenen in planten. VACCIPLANT is opgenomen in de Skal-lijst en kan daarom zowel in de reguliere teelt als ook in de biologische teelt van hardfruit worden ingezet als groen gewasbeschermingsmiddel. Het grote voordeel is dat VACCIPLANT geen residu achterlaat, anders dan producten die fosfieten of fosfonaten bevatten.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact op met Technical Crop Manager Jesper Tas via 06-40050369 (ook bereikbaar via WhatsApp) of jesper.tas@upl-ltd.com. Neem ook een kijkje op onze website.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

is een toonaangevende speler in de landbouw en behoort tot de top-5 van gewasbeschermingsmiddelenbedrijven wereldwijd. UPL heeft een omzet van circa USD 5 miljard, een aanwezigheid in 76 landen, sales in ruim 130 landen en meer dan 10.800 werknemers wereldwijd.Met de missie 'OpenAg' wil UPL de landbouw transformeren en een duurzaam landbouwnetwerk creëren. UPL biedt een geïntegreerd productportfolio met (gepatenteerde) landbouwoplossingen voor diverse gewassen, waaronder gewasbeschermingsmiddelen en Biosolutions. Lees meer op onze website

Meer over - Upl

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin