Doorgaan naar artikel

Bijna helft SDE+-budget toegekend

Afbeelding

Het budget voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is al voor bijna de helft vergeven.

Van de in totaal beschikbare €3,5 miljard is ruim €1,6 miljard toegekend. Dat blijkt uit een overzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Hernieuwde elektriciteit

In totaal zijn voor 2015 615 projecten aangemeld. De aanvragen zijn goed voor een investeringssom van €6,6 miljard. De meeste aanvragen, 455, hebben betrekking op hernieuwde elektriciteit. Het betreft 351 aanvragen voor zonnepanelen op woningen of bedrijfspanden, 102 aanvragen voor windmolens en een aanvraag voor een biomassacentrale en de opwekking van waterkracht.

WKK

Er zijn 149 aanvragen ingediend voor het opwekken van hernieuwbare warmte en warmtekrachtkoppeling, doorgaans WKK genoemd.

Hier betreft het 135 aanvragen voor projecten met biomassa en een aantal projecten waarbij warmte van de zon en van diep in de aarde wordt gebruikt. Een klein aantal projecten heeft betrekking op het produceren van groen gas. De SDE+ voor 2015 is op 31 maart geopend. Het is een regeling die het ministerie van economische zaken gebruikt om de productie van duurzame energie te stimuleren.

Beheer
WP Admin