Bij ‘Coeur de Boeuf’-tomaat vraagt iedere plant aparte aandacht

30-03-2017 | Laatste update op 01-08 | |
Foto: Gerard Boonekamp
Foto: Gerard Boonekamp

Wim en Katrien Vertommen in OLV Waver zijn met 3 hectare de grootste telers van Coeur de Boeuf-tomaten in de Benelux. Wim is een echte ‘pikeur’ als het om de teelt en afzet van deze markante tomaat gaat.

“Met deze tomaat loop je bij alles over een heel dun padje”, zegt hij. Na acht jaar kent hij inmiddels de meeste kneepjes wel. “Maar zonder mijn gepassioneerde en fiere medewerkers zou ik allang weer terug zijn bij de trostomaten.”

Hij teelt nu ook troscherrytomaten en belichte cocktailtomaten op een naburig bedrijf dat hij samen met Erik de Winter in 2014 kocht en uitbreide tot 5,4 hectare. Daar is de bedrijfsvoering een stuk overzichtelijker. Het gewaswerk is redelijk te standaardiseren en al het product gaat in blauwe kratten naar het kleinverpakkingsbedrijf Rotom van Erik de Winter. Hij levert de verpakte troscherrytomaten aan een grote discounter.

Lees meer over de bedrijven van Vertommen in Groenten&Fruit Magazine, editie 7. In de fotoreportage hieronder extra beelden van de verschillende teelten.

Boonekamp
Gerard Boonekamp oud-redacteur
Meer over


Beheer