Doorgaan naar artikel

Nieuwe productvariant Trichogramma effectiever

Trichogramma premium

Dankzij de balletjes komen de poppen van de sluipwesp Trichogramma snel en gedoseerd uit. - Foto: Royal Brinkman

Een nieuwe productvariant van Trichogramma zorgt dat poppen snel en gedoseerd uitkomen.

Een goede biologische oplossing tegen rupsen van de Turkse mot was er tot op heden niet. In het verleden waren resultaten bij de rupsenbestrijding in paprika heel wisselend. In deze teelt maakte men gebruik van dispenser-kaarten die enkel opgehangen werden op gevoelige plekken in het gewas. Telers haakten hierdoor af om Trichogramma in te zetten en de rupsenvraat bleef een probleem.

Betere parasitering

Royal Brinkman introduceert nu in samenwerking met Agrobío een nieuwe productvariant, TRICHOcontrol, waarbij de poppen zeer snel en gedoseerd uitkomen. Nu is dit 3 tot 5 dagen, waar dit vroeger 10 tot 14 dagen was. Er wordt een goed parasiterings-percentage gerealiseerd van bijna 100% bij de eitjes van de motten.

Balletjes

TRICHOcontrol is verkrijgbaar in een doosje met 125 balletjes met elk 1.100 of 2.200 poppen én als los strooimateriaal in een strooibus met 100.000 poppen. In paprikaproeven zijn tot op heden voornamelijk de balletjes ingezet. Het voordeel hiervan is dat de poppen beter beschermd zijn tegen gewasbeschermingsmiddelen en invloeden van buitenaf.

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin